Gå til indhold

FAPS-Nyt 96/2020 Ny henvisningsportal fra 4. december

Nyhed Faps-Nyt

Kære praktiserende speciallæger

Dette er vigtig information om det system, som fremover vil håndtere henvisninger i stedet for det nuværende henvisningshotel REFHOST, som i mange år har levereret henvisninger til speciallægesektoren. LÆS DERFOR VIDERE for at sikre, at du også fra den 4. december 2020 kan få adgang til henvisninger i din klinik.

Danske Regioner har udviklet et nyt henvisningshotel, som fra starten af december vil erstatte det nuværende system. Den 4. december 2020 overgår speciallægehenvisninger fra det eksisterende system REFHOST til det nye system, som kaldes DNHF (Den nationale henvisningsformidling).

Vi har fra Danske Regioner modtaget dette informationsbrev, om, hvad man som speciallæge skal gøre forud for at det nye system for henvisninger går i luften den 4. december.

Din IT-systemleverandør vil sørge for at omstille dit lægesystem til DNHF, men du skal selv - før det går i luften - teste, at du kan logge på det nye henvisningssystem med din medarbejder signatur Nem ID.

Denne test udfører du på her. DNHF har udviklet en vejledning til at afhjælpe problemer med at logge på DNHF. Du kan læse denne vejledning her. Støder du på problemer under testen, som vejledningen ikke kan afhjælpe,  skal du kontakte CGI Danmark A/S, der varetager supporten af DNHF på tlf. 44 82 79 64 eller e-mail: dk.dnhf-support@cgi.com. De kan kontaktes i tiderne 8-16 på hverdage.

Det er vigtigt, at du står korrekt registreret i SOR-EDI (Sundhedsvæsenets organisationsregister). Hvis du har en aftale om, at din IT-systemleverandør står for din registrering i SOR, skal du ikke gøre yderligere. Står du selv for din registrering i SOR-EDI, kan du finde vejledning på Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside.

Er du privat praktiserende uden ydernummer, og har du brug for at kunne hente eller sende henvisninger, kan du finde mere information her.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan overgangen til det nye henvisningssystem bliver i dit lægesystem, skal du kontakte til din IT-systemleverandør.

Med venlig hilsen
Sekretariatet

Landsdækkende