Gå til indhold

FAPS-Nyt 26/2019 Husk at opdatere sundhed.dk

Nyhed Faps-Nyt

Kære kolleger

Jeg håber, at I alle har haft en rigtig god sommer, og til mange kan jeg sikkert siger: Velkommen tilbage fra ferien. At trække i arbejdstøjet betyder også, at der her kommer en lille venlig reminder fra mig. Det er heldigvis overkommeligt, det jeg vil bede jer om, så læs roligt videre.
Jeg er her i ferietiden blevet opmærksom på, at der er nogen af jer der ikke er klar over, at vi som praktiserende speciallæger har pligt til lægge oplysning vedrørende ferie og andet fravær af mere end 3 hverdages varighed ind på sundhed.dk (OK § 39, stk. 3). 

Hvis man har en hjemmeside, skal man også på denne henvise til, at patienterne ved speciallægens fravær kan finde oplysning om andre speciallæger på sundhed.dk (OK § 46, stk. 2).
Der er også en række andre oplysninger, som vi har pligt til at lægge ind på sundhed.dk – hvis du er i tvivl kan du tjekke reglerne i §39.

Desværre er der nogen, som glemmer at opdatere ventetiden til ikke-akutte 1. konsultationer. Det skal gøres mindst hver 2. måned på sundhed.dk, og det er altså en pligt, vi har. Regionerne er meget optaget af, at vi overholder den. Det kan virke overflødigt at gå ind og opdatere, hvis ventetiden er uændret, men det er nødvendigt (OK stk. 4).

Jeg synes, at det er lettest at huske opdatering af Sundhed.dk om både fravær og ventetid i forbindelse med den månedlige afregning, men gør, som det passer dig bedst - ventetiden skal opdateres mindst hver 2. måned.

Med denne lille reminder vil jeg ønske jer alle en fortsat god sommer!
Venlig hilsen
Kirsten Ilkjær, formand