Gå til indhold

FAPS-Nyt 32/2019 Klinikker skal være opmærksomme på, at support af Windows 7 ophører den 14. januar 2020

Nyhed Faps-Nyt

Mange af jer er blevet kontaktet af jeres systemleverandør med en anbefaling om at opgradere pc’er i klinikken, der kører på Windows 7.

Windows 7 er et gammelt operativsystem fra 2009, som Microsoft har garanteret support til i 10 år. Når Microsoft stopper med supporten af Windows 7 den 14. januar 2020, vil vigtige sikkerhedsopdateringer ikke længere blive gennemført automatisk, og klinikkens pc’er vil derfor være mere sårbare overfor sikkerhedstrusler og virus.
Dette gælder også, selvom klinikken har købt deres pc’er og software via deres systemhus eller anden it-leverandør. Det er derfor vigtigt at tage denne opfordring til at opgradere klinikkens udstyr alvorligt.

Klinikkens pc’er vil fortsat kunne fungere med Windows 7 efter den 14. januar 2020, men både pc og patienternes data vil være ekstra sårbare overfor udefrakommende cyberangreb. Det vil derfor være en god idé at sikre, at pc’er er opgraderet med et nyere operativsystem, fx Windows 10, allerede i efteråret 2019.
Foruden Windows 7 vil Microsoft også udfase deres Operativsystem, Windows 2008 R2 til januar 2020. Samme vilkår gælder, som det gør for Windows 7 pc'er, så har klinikken en Windows 2008 server, vil det være en rigtig god ide at tage denne med i udskiftningen eller alternativt omlægge til online drift hos din systemleverandør.

Hvis du har behov for yderligere vejledning om opgradering af klinikkens computere, bør du kontakte din it-leverandør eller dit systemhus.

Med venlig hilsen
Stephen W. Pedersen, Per Bjerregaard og Jeppe Launbjerg
FAPS’ sundheds IT-udvalg

Landsdækkende