Gå til indhold

FAPS-Nyt 45/2023 Kom med til FAS' årsmøde 6. oktober 2023 i Vejle

Nyhed Faps-Nyt

Kære med-FAPS’er

Kom til FAS’ årsmøde 2023 og debatter følgende:

Bliver der kamp om lægen eller robotten? 

FAS Årsmøde 2023 holdes den 6. oktober på Munkebjerg ved Vejle
Mødets første del sætter fokus på kunstig intelligens i sundhedsvæsenet på godt og ondt. Vi skal høre forfatter og entreprenør Thomas Terney tale om kunstig intelligens - AIs - betydning for patient. Dette følges op af oplæg og diskussion af AI i forhold til lægen, er det en aflastning eller en trussel mod lægestanden? Her får vi besøg af erhvervspsykolog Trine Bjerremand Caspersen og formand for Policy Board for Digital Sundhed Freddy Lykke fra IT-branchen

På mødets anden del vil debatten omhandle de menneskelige ressourcer. Først i form af en debat med udgangspunkt i, hvordan man prioriterer de menneskelige ressourcer i sundhedsvæsenet. Her vil panelet drøfte spørgsmålet: Hvorfor vil politikerne ikke bestemme mere. I debatten deltager Susanne Axelsen, formand for de Lægevidenskabelige selskaber, sammen med Michael Dall, formand for behandlingsrådet, næstformand i Danske Regioners Sundhedsudvalg, regionsrådsmedlem i Region Sjælland og byrådsmedlem i Faxe kommune Dorthe Adelsbech og medlem af KL's sundheds- og ældreudvalg Christian Budde.

Det følges op af en debat om, hvordan flere patienter kan blive behandlet i det nære sundhedsvæsen. I debatten deltager formand for Overlægeforeningen Susanne Wammen og næstformand for Lægeforeningen og alment praktiserende læge Anna Mette Nathan sammen med vores egen formand for FAPS Ann-Louise Reventlow-Mourier.

Dagen rundes af med Sidsel Vinge, der som medlem af Sundhedsstrukturkommissionen, vil komme med sit bud på, hvilke udfordringer hun ser, der er for at omstille sundhedsvæsenet, så der er den påkrævede dækning i det nære sundhedsvæsen.
Årsmødet og debatten styres af journalist Karin Cruz Forsstrøm.

Årsmødets form giver gode muligheder for at debattere emnet med oplægsholderne – vi kan synliggøre, hvilken aktiv rolle speciallægepraksis kan spille i en omstilling af sundhedsvæsenet, hvor mere skal laves tæt på patienten, hvor der kommer større fokus på det nære sundhedsvæsen.

Mød op og deltag i debatten.

FAPS’ repræsentantskabsmøde
Det er tilrettelagt således, at du også har mulighed for at deltage i FAPS’ repræsentantskabsmøde dagen efter FAS’ årsmøde. På FAPS’ repræsentantskabsmøde får du et godt indblik i den politik, der arbejdes med og bliver ajour på året, der er gået.

Praktisk information
Deltagelse i begge møder er gratis og for deltagelse i FAS' årsmøde kan medlemmer af FAPS med ydernummer søge refusion for tabt omsætning via Efteruddannnelsesfonden.

Tilmelding direkte til tp.fas@dadl.dk med angivelse af, hvilke møder du ønsker at deltage i (FAS’ årsmøde, festmiddagen og/eller FAPS’ repræsentantskabsmøde).
Læs mere om programmet her.

Som medarrangør af FAS’ årsmøde og medlem af FAPS’ bestyrelse håber jeg, at du vil deltage i de to spændende lægepolitiske arrangementer – og tag gerne en kollega eller to med.


Venlig hilsen
Karen Lisbeth Faarvang