Gå til indhold

FAPS-Nyt Ændret udleveringsbestemmelse for lægemidlet Sialanar

Nyhed Faps-Nyt

Kære Neurologer og Pædiatere

FAPS har modtaget nedenstående meddelelse fra Lægemiddelstyrelsen, som vi hermed viderebringer. Alle spørgsmål vedr. medicinering og anvendelse skal rettes til Lægemiddelstyrelsen på telefon 44 88 96 96 – og ikke til FAPS.

”Til LVS, Lægeforeningen, PLO og FAS: 
Sialanar skal erstatte magistrelt fremstillet Glycopyrrolat tabletter.

Den 16. november 2020 ændrede lægemidlet Sialanar, oral opløsning, med indhold af glycopyrroniumbromid udleveringsbestemmelse, så det nu ikke længere er begrænset til anvendelse på sygehuse. Læger, der nu kan udskrive recepter på Sialanar (neurologer, pædiatere og hospitalslæger) skal som udgangspunkt bruge dette lægemiddel i stedet for det magistrelt fremstillede Glycopyrrolat tabletter.

Sialanar er godkendt til behandling af spytflåd (kraftig savlen) hos børn og unge i alderen 3 år og opefter med sygdomme, der rammer nervesystemet. Sialanar indeholder 0,4 mg glycopyrroniumbromid pr. ml.
Magistrelt fremstillede Glycopyrrolat tabletter med indhold af glycopyrroniumbromid anvendes primært til behandling af overdreven sved. De fremstilles i styrkerne 1 og 2 mg.

Vi ved, at der er nogle patienter, der får ordineret Glycopyrrolat tabletter af fx private hudlæger eller praktiserende læger. Disse læger kan ikke ordinere Sialanar og er derfor ikke berørt af denne ændring. 
I særlige tilfælde, hvis det markedsførte Sialanar ikke kan bruges, er det muligt for neurologer, pædiatere og hospitalslæger at søge Lægemiddelstyrelsen om tilladelse til at apoteket fremstiller magistrelle Glycopyrrolat tabletter til en konkret patient.

Lægemiddelstyrelsen kan lave nye bevillinger af enkelttilskud
Vi kan oprette en telefonbevilling til Sialanar til de patienter, der allerede har en bevilling af enkelttilskud til magistrelle Glycopyrrolat tabletter.

Yderligere information
Vi orienterer med en meddelelse på vores hjemmeside og vil derudover orientere relevante interessenter via mail, bl.a. Dansk Dermatologisk Selskab, Apoteker og Apotekerforeningen.
Er der yderligere spørgsmål, kan vi kontaktes på telefon 44 88 96 96 på hverdage mellem kl. 8.30 og 15.30.”

Med venlig hilsen
Sekretariatet

Specialespecifikke
Pædiatri
Neurologi