Gå til indhold

FAPS-Nyt Børne- og ungdomspsykiatri: Rapportering til ADHD-databasen

Nyhed Faps-Nyt

Kære praktiserende børne- og ungdomspsykiatere

FAPS har længe arbejdet for, at speciallægepraksis kan blive omfattet af de nationale kliniske kvalitetsdatabaser, og vi er meget glade for, at der nu er udviklet en løsning, så I praktiserende børne- og ungdomspsykiatere kan rapportere til ADHD-databasen. Det er en landsdækkende klinisk kvalitetsdatabase, som har fungeret i sygehusregi siden 2011 og er nu udvidet så også udredning og behandling, der foregår i speciallægepraksis, skal være med.

Du skal rapportere til databasen via Sentinel, hvor der er udviklet en pop-up, der indeholder de indikatorer, der er relevante for speciallægepraksis.

Du skal i Sentinel administrationsmodul under projekttilmelding, tilmelde dig ADHD-databasen. Herefter vil pop-uppen blive aktiveret, hvis du sætter diagnosekoden DF 909 til udredning for ADHD.

I denne vejledning finder du information om, hvordan du kommer i gang, og hvordan pop-uppen fungerer, herunder indholdet i indikatorerne til databasen.

I løbet af august bliver også en klyngepakke om rapportering til ADHD-databasen tilgængelig på eKVIS hjemmeside. Dette kan understøtte en dialog i klyngerne om at komme i gang med rapportering til databasen.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte eKVIS på ekvis@dadl.dk.

Venlig hilsen

eKVIS sekretariatet