Gå til indhold

FAPS-Nyt Tiden er nu kommet til at installere IT-programmet Sentinel i radiologisk speciallægepraksis

Nyhed Faps-Nyt

Kære praktiserende radiolog

Som du måske ved har FAPS fået et værktøj – Sentinel – til at understøtte kvalitetsarbejde og håndtere data fra speciallægepraksis i relevant omfang. Sentinel giver mulighed for at se på tværs af egne patientjournaler og bruge data til egen læring samt i relevant omfang at levere data til fx kliniske kvalitetsdatabaser.  Sentinel er blevet opdateret og moderniseret, så det er tilpasset forholdene i speciallægepraksis, og der er etableret en Sentinel-enhed, placeret i regi af sundhed.dk, som fungerer som databehandler for de praktiserende speciallæger

I denne film får du en kort introduktion til, hvordan Sentinel fungerer, og hvordan programmet tænkes anvendt.

Sentinel er installeret i ca. 90 % af samtlige speciallægepraksis, hvor det første projekt har været samling af diagnosekoder. Vi har afventet, at lægesystemet Xmedicus, som de fleste radiologer anvender, skulle blive klar til at understøtte Sentinel. Det er derfor først nu blevet muligt for radiologisk praksis at installere Sentinel.

Kontakt dit lægesystem for installation af Sentinel

Sentinel fungerer som en integreret del af dit lægesystem, og du skal kontakte din lægesystem leverandør og få programmet installeret. Det må forventes, at der vil være en udgift forbundet med installation af Sentinel. Du får efter installation automatisk et tilskud på 7.500 kr., der udbetales af regionen med en afregning, når nedenstående punkter er opfyldt.

Du skal være opmærksom på, at tilskuddet ophører med udgangen af 2022, derfor skal du senest 31. december 2022 have installeret og opsat Sentinel som følger:

  1. Kontakt dit lægesystem med henblik på installation af Sentinel 
  2. Indgå databehandleraftale med Sundhed.dk, der er databehandler for Sentinel 
  3. Accepter opsætningen af Sentinel i administrationsmodulet 


Du kan få hjælp til punkt 2 og 3 i denne lille film. Diagnosekodning er ikke relevant i radiologi, derfor er der lige nu ikke projekter, der kræver din tilmelding. Når det kommer, sendes mere konkret information ud.

Brug for hjælp

Du finder mere information om Sentinel her.
Hvis du har spørgsmål omkring Sentinel kan eKVIS kontaktes på ekvis@dadl.dk

Hvis du har tekniske problemer, kan supporten kontaktes på 4422 2080 eller support@sentinel-support.dk

Venlig hilsen
eKVIS

Specialespecifikke

Radiologi