Gå til indhold

Praksisformer

Her kan du læse om, hvilke praksisformer der er mulige indenfor speciallægepraksis.

Fuldtidspraksis

Fuldtidspraksis er i henhold til overenskomsten en praksis, der drives på fuld tid. Man kan således ikke samtidig have en fuldtidsstilling i andet regi, og det forudsættes, at fuldtidspraksis har en årlig omsætning, der overstiger den nedre omsætningsgrænse inden for det pågældende speciale. 

Deltidspraksis

Deltidspraksis er i henhold til overenskomsten en praksis, der drives på deltid. Omsætningen i deltidspraksis kan ikke overstige den nedre omsætningsgrænse. Ligesom det forudsættes, at en deltidspraksis har en årlig omsætning, der overstiger den nedre omsætningsgrænse inden for det pågældende speciale. Hvis du er tiltrådt overenskomsten før 1. oktober 2011, er den nedre omsætningsgrænse 53.478 kr. (2017-niveau). Hvis du er tiltrådt senere eller tiltræder nu, har du en nedre omsætningsgrænse på 213.915 kr.

Delepraksis

Delepraksis vil sige praksis iht. overenskomsten, hvor to eller flere speciallæger sammen driver en fuldtidspraksis. Det forudsættes, at mindst en af de speciallæger, der indgår i delepraksis, ikke har fuldtidsbeskæftigelse ved siden af. Omsætningen i delepraksis reguleres som fuldtidspraksis.

Se vejledning til etablering af delepraksis