Gå til indhold

FAPS-Nyt 11/2022 TEMA OK22 – Video i speciallægepraksis fra 1. april 2022

Nyhed Faps-Nyt

Med overenskomstens ikrafttræden 1. april 2022 skal videokonsultationer til patienter være et tilbud hos alle speciallæger, hvis det er fagligt relevant for specialet.

Kære medlemmer

Med overenskomstens ikrafttræden 1. april 2022 skal videokonsultationer til patienter være et tilbud hos alle speciallæger, hvis det er fagligt relevant for specialet. 

Alle speciallæger skal også tilbyde faglig konferering pr. video til almen praksis - evt. med deltagelse af patient – hvis det er fagligt relevant for specialet.

Hvis du endnu ikke har anskaffet video, er det derfor tid til at gøre det.

  • I Min Læge app’en er der en teknisk løsning til at gennemføre videokonsultationer med patienter. Du finder en grundig og letforståelig vejledning til at komme i gang med videokonsultation på dette link. Hvis du har brug for hjælp, kan du få hjælp hos dit systemhus. 
  • Konsultation udført som videokonsultation afregnes med den eksisterende ydelseskode for den udførte konsultation samt registreringskode 1015. 
  • 1. konsultationer kan ikke udføres pr. video, bortset fra de psykiatriske specialer. (I moderniseringerne skal der ses på, om det også i andre specialer er relevant at anvende video til 1. konsultation.) 
  • Videokonsultation skal være et tilbud til patienten, men hvis patienten foretrækker en fysisk konsultation, skal dette altid tilbydes. 
  • Faglig konferering pr. video med almen praksis afregnes med ydelse 0205, hvis patienten IKKE deltager. 
  • Hvis patienten deltager, afregnes faglig konferering pr. video med almen praksis med ny ydelse 0109. 

Venlig hilsen
Sekretariatet

 

Landsdækkende