Gå til indhold

Fokus: Kommunikation

Kommunikation er en af de 7 lægeroller og et af vores vigtige kompetenceområder som praktiserende læger. Vi skal kunne kommunikere hensigtsmæssigt med forskellige mennesker, i forskellige (livs-)situationer og om forskellige temaer og problemstillinger. Det kræver, at vi vedvarende har fokus på kvaliteten af kommunikationen og de færdigheder som er brugbare i en tiltagende tidspresset hverdag.

I takt med at almen praksis overtager stadigt flere opgaver og klinikkerne bliver større, øges kompleksiteten af samarbejdet. Dermed øges også relevansen af præcis, forståelsesorienteret og empatisk kommunikation med både patienter, personale, samarbejdspartnere ud af huset og med de lægelige kolleger og med-ledere.

Kommunikation er i 2023 blevet et tema i den Systematisk Efteruddannelse (SE), og i den anledning har PLO-E øget indsatsen på området og udviklet kurser, der er godkendte som SE-kurser. Dem har vi samlet med de allerede eksisterende kommunikationskurser.

Se kursuskatalogets side 10 og 11.

Du kan allerede nu lytte til podcasts om det kommunikerende lægehus. I samarbejde med Månedsskriftet har vi lavet 4 podcasts: 

  1. Alt kommunikerer
  2. Lægen og patienten
  3. Lægehuset
  4. Skriftlig kommunikation.