Gå til indhold

Kurser for praksispersonale

Der er nye tilskudsregler for efteruddannelse til praksispersonale pr. 1. juli 2023.
Det betyder også, at vi først kan vurdere 2024-kurser i slutningen af 2023.

Søger du om at få et 2024-kursus godkendt til tilskud fra Fonden for Almen Praksis, vil du dermed først få besked i slutningen af 2023.

Når nye kurser planlægges i PLO Efteruddannelse, skeles der især til “hvad, der er brug for i praksis”. Altså hvilke op-kvalifikationer, der efterspørges af lægerne i klinikkerne ”derude i virkeligheden”. Fra 2023 kan du som noget nyt blandt andet prøve kræfter med kurserne “Praktikeren/blæksprutten i almen praksis”, “Patienten med langvarige smerter i opioid-behandling” og “Vægtneutral sundhed”.

Nye kursusformer
Et klassisk kursus med fremmøde og undervisning kan noget! Ingen tvivl om det. Men det betyder ikke, at de nye kursusformer ikke skal afprøves. Ofte kan det være praktisk at tage (dele af) sin efteruddannelse hjemme foran computerskærmen i form af et webinar. Eller hvad med dette? Som noget helt nyt kan du på kurset “Almen update for praksispersonale” starte læringen foran skærmen med faglige oplæg fra kursusledelsen, og derefter tage på fysisk kursus, hvor det lærte bringes i spil i cases mv.

Du kan også efteruddanne dig gruppebaseret med kollegaerne fra alle faggrupper i klinikken, fx med vores PGE-moduler, KGE-moduler eller tage med en af lægerne på vores fælleskurser. Ja, mulighederne er mange, og valget er dit. Men involver gerne én eller flere af klinik-ejerne i dine kursusvalg. På den måde sikrer du, at din nye viden efterspørges i klinikken og kan bruges til noget efter kurset.