Gå til indhold

Alternative karriereveje

Drømmer du også om at prøve nye veje? Spekulerer du over, hvad der skal til for at få et godt arbejdsliv med eller uden speciallægetitlen? Læs mere og se videoerne neden for om nogle af de alternative karriereveje, andre medlemmer har taget.

Få hjælp hos Lægeforeningen

Overvejer du andre karriereveje end den traditionelle kliniske karriere, og har du behov for sparring, kan Lægeforeningen hjælpe dig:

Se eksempler på alternative karriereveje

Neden for kan du se to videoer med læger, der fortæller om, hvordan de har designet deres helt eget lægejob og karriere. Heri kan du få svar på spørgsmål som:

  • Hvordan griber jeg processen an, hvis jeg ikke (længere) vil være traditionel kliniker i det offentlige sundhedsvæsen?
  • Kan jeg få et godt arbejdsliv, selvom jeg ikke bliver speciallæge?
  • Hvad er fordelene og ulemperne?
  • Hvilke jobs kan jeg få? Og hvad skal der til for at få dem?
  • Hvad gør jeg, hvis jeg både har speciale og slutstilling, men ønsker at sadle om?

Video: Jesper Marsner Hansen

Yngre læge med et stærkt iværksætter-gen, som droppede en eftertragtet hoveduddannelse på Rigshospitalet. Arbejder dels i udlandet, dels i Forsvaret.

Video: Bettina Damsbo

Læge uden speciallægeuddannelse med en lang karriere bag sig med jobs i ingeniørbranchen, reklameverdenen, udlandet, psykiatrien mm. Arbejder nu som terapeut.

Undersøg dine muligheder

Er du interesseret i at skifte karrierespor, er det en god ide at orientere dig i de forskellige jobdatabaser. Sådan får du et overblik over, hvad der udbydes af jobs i forskellige brancher. Du kan også søge på nettet efter bestemte virksomheder, som du synes kunne være interessante at arbejde i.

Hvis du overvejer at starte egen virksomhed, kan du orientere dig i værktøjerne fra Erhvervsstyrelsen.