Gå til indhold

Lægeforeningens politik fra A-Å

Her finder du alle Lægeforeningens politikområder og de seneste politiske udspil.

Lægeforeningens seneste politiske udspil

Lægeforeningens politikområder - Klima

Klimapolitik er også sundhedspolitik

Klimaforandringerne er den største trussel mod den globale sundhed. Klimaforandringer medfører højere temperaturer, havvandstigninger og mere ekstremt vejr som storme, voldsom nedbør og tørke, som over alt i verden skader menneskers fysiske og mentale sundhed. I Danmark ser vi også begyndelsen til en forværring af eksisterende sygdomme og fremkomst af sygdomme, som hidtil har været ukendte i vores del af verden.

Lægeforeningens politikområder - Digitalisering

Digitalisering - Brug lægers arbejdskraft bedre

Sundhedsvæsenet står overfor en voksende mangel på arbejdskraft i takt med, at befolkningen bliver ældre og får flere kroniske sygdomme. Samtidig er der fart på udviklingen af sundhedsteknologi, hvor der alene på det amerikanske marked sker en fordobling af innovationen indenfor kunstig intelligens hvert andet år – en udvikling der baner vej for, at et et digitalt foregangsland som Danmark kan bruge data og ny teknologi til at forbedre kvaliteten og frigøre hænder. Der er således mange eksempler på gode effektive digitalesundhedsydelser, der kan bredes ud til at dække hele sundhedsvæsenet.

Lægeforeningens politikområder - Social ulighed i sundhed kan bekæmpes

Social ulighed i sundhed kan bekæmpes

Mennesker med kort uddannelse og lav løn bliver oftere syge og dør tidligere end resten af befolkningen. Lægeforeningen mener, at social ulighed i sundhed er uacceptabel og skal bekæmpes.

Lægeforeningens politikområder - Giv psykiatrien et ambitiøst løft

Giv psykiatrien et ambitiøst løft

Mere kapacitet, sammenhæng og kvalitet. Det er nøgleordene i Lægeforeningens indspil til den kommende 10-årsplan for psykiatrien.