Gå til indhold

Sociale medier: En guide til dig, der er læge

Sociale medier er en naturlig del af de fleste menneskers hverdag, og det er her, store dele af den offentlige debat foregår. Der kan være mange fordele ved at bruge sociale medier som læge. Denne guide kommer ind på, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få glæde af at bruge sociale medier.

I en tid, hvor mange søger råd om sygdom og sundhed fra alternative kilder, kan du som læge bidrage positivt til den brede samfundsdebat ved at styrke den lægevidenskabelige, evidensbaserede sundhedsoplysning. Med din indsigt i sygdom og sundhed kan du bidrage til at hæve vidensniveauet i debatten, og dine budskaber kan via de sociale medier nå ud til et bredt publikum.

Du er stadig læge på sociale medier

Selvom der kan være mange fordele ved at kommunikere via sociale medier, skal du være opmærksom på, at der også kan være risici ved at bruge dem. Kommunikation via sociale medier har en tendens til at opbløde den traditionelle grænse mellem professionelt liv og privatliv, og den uformelle tone og direkte kontakt på sociale medier kan give et falsk indtryk af, at alt er tilladt at sige. Derfor er det vigtigt at huske på, at de juridiske, faglige og etiske standarder for læger, herunder overholdelse af tavshedspligt og respektfuld kommunikation, stadig gælder, selvom kommunikationen foregår via sociale medier. 

Denne guide giver nogle gode råd, som du kan bruge til at bevare en aktiv, engageret og positiv tilstedeværelse på sociale medier. 

Vær også altid opmærksom på at følge eventuelle retningslinjer for brug af sociale medier på din arbejdsplads.