Gå til indhold

Nyhedsbrev fra FPL, februar 2023

Kære medlem

Med foråret lige om hjørnet kommer her lidt nyt fra Foreningen af Pensionerede Læger. 

I skrivende stund har foreningen 6.549 medlemmer, og vi har aldrig talt flere medlemmer end nu. 88 procent af landets ikke-erhvervsaktive læger er i dag medlemmer af FPL, og dette høje tal gør det muligt for os løbende at lave gode faglige og sociale arrangementer, hvor vi kan mødes på tværs.

Tak for det flotte engagement, og hold dig ikke tilbage, hvis du har gode idéer til arrangementer eller andre tiltag, som bestyrelsen kan tage fat i. Kontakt endelig mig eller andre fra bestyrelsen, hvis du skulle have nogle spørgsmål.

Herunder kan du læse nyt om en kommende spørgeskemaundersøgelse om lægers overvejelser om pensionering samt en række andre nyttige informationer. 

Med venlig hilsen

Ole Nørskov
Formand for Foreningen af Pensionerede Læger

Spørgeskemaundersøgelse om overvejelser i forhold til pensionering

FPL starter i februar måned i samarbejde med Lægeforeningen en spørgeskemaundersøgelse om lægers overvejelser i forhold til pensionering. Formålet med undersøgelsen er blandt andet at indhente viden om, hvorfor læger vælger at gå tidligere på pension end andre akademikere, hvordan læger har det op til- og efter pensioneringen, og hvad der evt. kan få læger til at blive i længere tid på arbejdsmarkedet. Der udsendes spørgeskemaer til 2.000 medlemmer af FPL, 1.487 medlemmer af FAS, 332 medlemmer af PLO og 181 medlemmer af YL i februar måned.

I FPL’s bestyrelse vil vi kraftigt opfordre dig til at besvare spørgeskemaet, hvis du får det tilsendt. Vores håb er at få så meget nyttig viden om lægers ønsker og behov i forbindelse med pensionering som muligt. Kun med dine værdifulde oplysninger og input kan vi målrette og forbedre vores tilbud og afklare, om der er yderligere emner, vi skal tage os af. Tak for dit bidrag.

Om retten til at henvise

FPL’s bestyrelse får løbende spørgsmål om pensionerede lægers ret til at henvise. Kravene er i høj grad fastsat af Sundhedsdatastyrelsen, og henvisninger til både kliniske og parakliniske undersøgelser kræver, at man har et cvr-nummer og et journalsystem, der kan kommunikere sikkert med sundhedsvæsenet. De systemer, som bruges i almen praksis og speciallægepraksis formår dette, men de er dyre at anskaffe og vedligeholde.

Læs mere om henvisning via Den Nationale Henvisningsformidling (DNHF) her

Ny opsætning af FMK-online

Du har muligvis bemærket en ny opsætning af FMK-online. Umiddelbart virker systemet lidt uvant, men det fungerer.

Læs mere her om FMK for sundhedsprofessionelle, hvor der ligger en vejledning, nyheder og adgang til support.

Husk, at vi som pensionerede læger med vores autorisationsnummer har ret til at skrive recepter hele livet.

Ny hjemmeside

Lægeforeningen har fået ny hjemmeside på Læger.dk, og det kan være lidt anderledes at finde de forskellige informationer end før. Prøv at bruge hjemmesidens søgefelt.

Se Foreningen af Pensionerede Lægers forside på Læger.dk lige her

Du kan altid finde hurtigt hen til Foreningen af Pensionerede Lægers sider på Læger.dk fra topmenuens punkt ”Dine foreninger”. Klikker du her, ligger der et direkte link til Foreningen af Pensionerede Lægers sider lige under Lægeforeningen. 

Regionale aktiviteter

Der foregår en masse spændende arrangementer i de regionale foreninger i løbet af foråret. Du vil løbende blive inviteret, og hold dig ellers opdateret om kommende arrangementer på hjemmesiden her 

Årsmøde afholdes den 11. maj

FPL holder Årsmøde den 11. maj 2023 på Comwell Kolding dagen før Lægeforeningens Lægemøde. Årsmødet er som altid åbent for alle medlemmer. Invitation følger.