Gå til indhold

Lægevagt

For at blive vagtlæge skal du som udgangspunkt have speciallægeanerkendelse i almen medicin. Hvis du ikke har det, kan du kontakte vagtsekretariatet eller vagtchefen i den region, hvor du ønsker at søge vagtydernummer med henblik på mulighederne for dispensation fra dette krav.

Du finder en adresseliste over vagtcheferne nederst på siden. Nedenfor finder du også krav og ansøgningsprocedurer i de enkelte regioner. Hvis du gerne vil tilmeldes som vagtlæge, er fremgangsmåden følgende: 

  1. Udfylde et "Tilmeldingsskema til yderregisteret - Vagtlæge" (dette findes i menuen til højre).
  2. Send skemaet sammen med speciallægeanerkendelsen i almen medicin/dispensationen fremsendes til vagtchefen i den region, du ønsker at køre vagter.

​Du kan ikke være sikker på, at der er ledige vagtydernumre. Der kan gælde regionalt fastsatte ansøgningsfrister eller der kan være andre særlige forhold, der gør, at du ikke kan få et vagtydernummer på det tidspunkt, du ønsker. Sådanne forhold kan du orientere dig om ved henvendelse til vagtchefen (åbner listen over vagtchefer).

Kontaktinformationer til vagtlægesekretariaterrne i de forskellige regioner kan findes ved at klikke her.

  1. Hvis du bevilges et vagtydernummer, sender vagtchefen tilmeldingsskemaet med bilag til regionen.
  2. Regionen giver dig et vagtydernummer. Det understreges, at ydernummeret alene giver adgang til vagtlægevirksomhed i den vagtlægeordning, hvortil det er givet.


PLO kan anbefale dig at blive ekstraordinært medlem af PLO, så du blandt andet modtager PLO's nyhedsbrev 8-10 gange årligt. På den måde er du sikker på at være opdateret om relevante forhold, herunder den nyeste honorartabel.

Hvis du tager arbejde i lægevagten, anbefaler PLO, at du sørger for at få gennemgået din personlige forsikringsdækning, således at du er dækket hvis du skulle komme til skade.

Det kan bl.a. være forsikringer som: erhvervsevnetabsforsikring/erhvervsudygtighedsforsikring/arbejdsskadeforsikring og lignende.

Er du ansat og arbejder i Lægevagten på din arbejdsgivers vegne, eller har du egen praksis, vil du ofte være dækket i vagten af allerede tegnede forsikringer.

Men kører du lægevagt på eget vagtydernummer, dvs. du er ikke ansat, eller har egen praksis, kan du mangle forsikringsdækninger.

Vi anbefaler, at du tager kontakt til Tryg for nærmere rådgivning.