Gå til indhold

Er du syg eller skal du på barsel?

PLO's Administrationsudvalg træder til med økonomisk kompensation, hvis du eller din ansatte læge bliver syg eller skal på barsel. PLO har også en række tilbud til medlemmer, der er udbrændte og/eller kriseramte.

Som medlem af PLO kan du søge Administrationsudvalget om økonomisk støtte, hvis du eller en ansat læge:

  • bliver syg (lægevikarer og vagtlæger er også omfattet)
  • skal på barsel  
  • har brug for at tage plejeorlov
  • har brug for sorgorlov

Som praktiserende læge og ansat PLO-medlem kan du få økonomisk kompensation under barsel 40 hverdage før termin og maksimalt 130 hverdage efter fødslen (inden for barnets første leveår). Ved adoption kan du få kompensation i 130 hverdage efter modtagelsen af barnet.

Sådan gør du

Du logger på 'Min side', hvor du skal registrere dit fravær og indsende din ansøgning om refusion senest d. 5. i 2. kalendermåned, efter fraværet har fundet sted. Det er nemt at benytte, men bliver du i tvivl, er der hjælp at hente i vejledninger, regler og hos Administrationsudvalgets sekretariat (tlf: 3544 8390), som altid sidder klar til at hjælpe.

Når Administrationsudvalget har behandlet din ansøgning, vil du modtage svar på mail. 

Har du afgivet ophørsmeddelelse over for regionen med forkortet varsel på 1 måned, skal du være opmærksom på, at udbetalingen fra Administrationsudvalget ophører samtidig med datoen for praksisophør.

I denne situation vil du som virksomhedsejer fortsat have en række omkostninger forbundet med praksispersonale m.v. I den forbindelse henvises du til at kontakte PLA.

Bemærk at der kan være krav om dokumentation i forbindelse med ansøgning om refusion. Disse fremgår af §14 i Regler for udbetaling ved fravær.