Gå til indhold

Overblik over PLO's arbejde med digitalisering

Hvilke projekter og aktiviteter beskæftiger PLO sig med, og hvad er status på de mange projekter?

PLO ejer og driver i dag flere store fælles digitale løsninger.

Dette omfatter både klinikrettede løsninger (fx Klinik+, Bedre Ydelsesstøtte, Virtuelt venteværelse, AIM mv.) og projekter om elektronisk patientkommunikation (Min Læge, Video, Klinikbeskeder mv.). 

Du kan nedenfor downloade et overblik (med titlen 'onepager') over de primære digitaliseringsprojekter, som PLO arbejder med - alene eller sammen med andre.

Onepager over projekter (pdf) - senest opdateret januar 2024.

Du kan fire gange om året læse seneste status på digitaliseringsområdet i nyhedsbrevet PLO'rientering - se længere nede.

Seneste status på PLO's digitaliseringsprojekter

Læs om udbredelse af Kontakt Læge appen, som kommunernes medarbejdere bruger til at deltage i videokonsultationer med sårbare borgere, intelligent indbakke i EG Clinea og en kommende mulighed for at udsende spørgeskemaer i Min Læge appen. Nyhederne er fra februar 2024. Klik og scroll ned.

PLO-IT brugergruppe

I efteråret 2023 nedsatte PLO’s bestyrelse og Digitaliseringsudvalget en brugergruppe, der skal hjælpe med at sikre, at de digitale løsninger bedst muligt understøtter virkelighedens praksis.

Brugergruppen består af 10-12 medlemmer fordelt på lægesystem, geografi og klinikform. Gruppen består både af praktiserende læger og andre faggrupper som fx sygeplejerske, praksis manager eller lægesekretær, der arbejder i en PLO-klinik. Endvidere består brugergruppen af 1-2 medlemmer fra PLO’s Digitaliseringsudvalg.

Gruppen er i første omgang nedsat som en 2-årig forsøgsordning.