Gå til indhold

Høring af Vejledning om meritvurdering i den lægelige videreuddannelse

Merit skal føre til afkortning af uddannelsesforløb
Lægeforeningen kan bakke op om det foreliggende udkast til vejledning. 

Lægeforeningen skal i forlængelse heraf dog bemærke følgende:

•    Vi oplever ikke sjældent, at selvom en meritvurdering leder til, at et uddannelsesforløb kan afkortes, kan ændring af uddannelsesaftalen i f.eks. et hoveduddannelsesforløb være kontraktretsligt betinget af samtykke fra berørte uddannelsessteder. Ansøger kan på dette grundlag mere eller mindre være ”tvunget til” at fastholde et uddannelsesforløb på trods af, at afkortning er muliggjort ved meritafgørelse. Vi vil foreslå, at denne problemstilling sættes til drøftelse på møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. 
•    Set i et dansk perspektiv er det uforståeligt, at specialerne almen medicin og retsmedicin ikke er sidestillet med de øvrige specialer i forbindelse med meritvurdering, jf. vejledningens afsnit 2.1.2. Læge-foreningen skal derfor opfordre de danske myndigheder til at arbejde for en sidestilling af specialerne på EU-niveau med henblik på, at almen medicin og retsmedicin også kan blive omfattet af 50% meritreglen.
•    Det vil være hensigtsmæssigt, at udenlandske læger, der skal integreres på danske sygehuse og som vurderes til at have behov for uddannelse, gives mulighed for at starte op på afdelinger, der i forvejen har uddannelsesprogrammer for uddannelsessøgende læger. Dette for at sikre den nødvendige kvalitet i uddannelsesforløbet.

Lægeforeningen har ikke yderligere bemærkninger.

Med venlig hilsen

Camilla Noelle Rathcke
Formand for Lægeforeningen