Gå til indhold

Finansiering af køb eller udvidelse af en almen praksis

Når du har besluttet dig for at købe en praksis, er der en række vigtige forhold, du skal tage stilling til. Ikke mindst finansiering, markedspriser og fordele og ulemper ved praksis' beliggenhed, kompagniskab, samarbejdspraksis m.m.

Når du køber en praksis, vil der typisk være behov for at låne til både køb af praksisejendom, goodwill, inventar og driftsmidler, som fx nyt udstyr eller en bil. 

Der kan også være forhold ved købet, som kræver en ekstra overvejelse, da det kan få konsekvenser for dig senere. Det gælder fx ved køb af andel af praksisejendom og forpligtelser ved ejerskifte. 

Mange praktiserende læger går med byggeplaner. Det er typisk i forbindelse med køb af flere ydernumre eller ansættelse af flere medarbejdere som et naturligt led i at fremtidssikre praksis. 

Hvad enten du har planer om at bygge om, bygge til eller bygge helt nyt, kan du få hjælp med finansiering, og rådgivning fra de første overvejelser og til byggeriet står færdigt. Det gælder også modernisering af praksis med nyt udstyr og inventar.

Siden oprettet 3. november 2022


Lægernes Bank 

Lægernes Bank er bank for størstedelen af de praktiserende læger og finansierer flest praksiskøb. Find information om priser og og andet på Lægernes Bank.