Gå til indhold

10 gode vaner til tutorlægen

Gode råd fra PLO-Sjælland til praktiserende læger, der er tutorer for uddannelseslæger.

Med baggrund i behovet for at udbygge tutorkapaciteten i Sjælland har PLO-Sjællands bestyrelse udarbejdet 10 gode vaner til nuværende og kommende tutorlæger.

 1. Velkommen! Prioritér den gode start, god introduktion, besøg, velkomstmappe, en digital signatur der virker og en blomst på bordet – det har de ikke prøvet før.
 2. Vær SOLSTRÅLER frem for surstråler – sig godmorgen til alle – minimér dit hverdagsbrok – uanset om det gælder IT, region, sygehus, kommune, personale eller din ægtefælle!
 3. Vis ledelsen frem, snak om at lede og invitér uddannelseslægen med til hele/dele af ledelsesmøder, revisormøder m.m.
 4. Tal specialet op. Husk at dele de gode patienthistorier – de patienter du husker, og der hvor du har gjort en forskel.
 5. Tilgængelighed, tilgængelighed, tilgængelighed. Hav en åben dør og telefon – vær tilgængelig.
 6. Vær social – det kunne være din kommende kollega i byen. Vær interesseret og nysgerrig – husk pauserne!
 7. Inviter dem! Klynge, julefrokost og sjov & ballade! NETVÆRK bidrager til trivsel og faglighed….
 8. Faglighed i fokus. Vær ekspert inden for dit felt og del din viden og erfaring med dine uddannelseslæger – også det som ikke kan googles.
 9. Fleksibilitet i hverdagen. Vær fleksibel og tilpasningsdygtig i dine tilgange til uddannelse, og til skemaet, da forskellige uddannelseslæger har forskellige behov og læringsstile.
 10. Elsk din supervision – den er vigtig. Konstruktiv feedback er en forudsætning for, at man kan lære og vokse.

Download plakat med de gode vaner (pfd)

KURSER FOR TUTORLÆGER i SJÆLLAND

Er du interesseret i at tage flere uddannelseslæger? Eller vil du gerne starte med at være tutorlæge? Så vær opmærksom på nedenstående planlagte kursusforløb.

Introkursus for nye tutorlæger

 • 19. november 2024
 • 23. maj 2025
 • 4. november 2025

Hovedvejleder- og tutorkursus

 • 27.-28. august og 10. oktober 2024
 • 2.-3. oktober og 14. november 2024
 • 28.-29. januar og 10. marts 2025
 • 5.-6. maj og 16. juni 2025
 • 1.-2. september og 9. oktober 2025

Tilmelding sker i regionens kursusportal Plan2Learn

Har du spørgsmål til tilmelding, eller til hvordan du kan bidrage som tutorlæge i videreuddannelsen af yngre læger, så kontakt lægeuddannelsens sekretariat på rs-lvu@regionsjaelland.dk

Baggrund

Med den seneste sundhedsreform i 2022 blev der aftalt en politisk målsætning om, at der i 2035 skal være 5.000 praktiserende læger i Danmark.

Gennem flere år har Sjælland haft lægemangel, hvilket gør behovet for at uddanne (endnu) flere læger i Sjælland mere presserende.

Det gælder såvel intro- som hoveduddannelsesforløb på videreuddannelsen i almen medicin, hvor der er brug for, at flere klinikker byder flere uddannelseslæger indenfor. Det skyldes særligt, at videreuddannelsen i 2025 forlænges med et halvt år i almen praksis. Samtidigt sker en tilsvarende afkortning af sygehusdelen.