Gå til indhold

Godt at vide når du søger job som læge

Se hvornår du har ret til fri med løn, når du skal til jobsamtale og find gode råd til ansøgning, CV og jobsamtale.

Fri med løn når du søger job

I henhold til funktionærlovens § 16 har du - under behørigt hensyn til arbejdsgiveren - ret til fri med løn til jobsøgning, hvis du selv har sagt op eller sidder i en opsagt stilling.

Sidder du i en tidsbegrænset stilling, bliver du sagt op samtidig med, at du bliver ansat, og du er derfor omfattet reglen.

Sidder du i en tidsubegrænset stilling, fx som afdelingslæge, skal du enten selv have sagt op eller være sagt op for at have retten til fri med løn til jobsøgning. 

Tidsperioden

Perioden, hvor du må gå til jobsamtale med løn, svarer til længden på dit opsigelsesvarsel. Det vil sige, at hvis din arbejdsgiver kan opsige dig med tre måneders varsel, har du ret til at gå til jobsamtaler i arbejdstiden i de sidste tre måneder af din tidsbegrænsede ansættelse. 

"Behørigt hensyn"

Med "behørigt hensyn" menes, at du har varslet fraværet i så god tid som muligt, og at det ikke har været muligt at placere jobsamtalen på et andet tidspunkt. 

Der er ingen kvote for, hvor mange gange du må gå til jobsamtale, og dit ord for det er tilstrækkelig dokumentation for fraværet.

Arbejdsgiveren har ikke ret til at vide, hvor du skal til samtale. 

Hvis det giver dig problemer, så bed afdelingen om at kontakte lønkontoret eller HR-afdelingen.