Gå til indhold

Løn og pension for yngre læger

Få overblik over din løn som yngre læge ansat i regioner, stat eller almen praksis. Læs om hvordan din løn er sat sammen og få en guide til at tjekke din lønseddel.

Løntabeller for yngre læger

Få overblik over, hvordan din løn er sat sammen i regioner, stat eller almen praksis. Tabellerne viser løn og tillæg for uddannelseslæger, speciallæger og afdelingslæger.

Få styr på din løn

Størstedelen af din løn er aftalt centralt og kan bestå af forskellige typer tillæg. Dertil findes der lokale aftaler og mulighed for lønforhandling.

Læge (trin 1) og læge (trin 2) er stillingsbetegnelser for læger ansat i regionerne. På din lønseddel kan du også se, om du er på grundlønstrin 1 eller grundlønstrin 2.

Læs om forskellene og hvornår du skifter løntrin og stillingsbetegnelse i nedenstående link. 

Løn til læge (trin 1) og læge (trin 2)

Kvalifikationstillæg er et løntillæg, som tildeles for en personlig kvalifikation. Tillægget er som udgangspunkt varigt.

Kvalifikationstillæg for yngre læger

Funktionstillæg er et løntillæg, som du kan få for at udføre en bestemt funktion på din arbejdsplads – fx vagtplanlægger eller klinisk vejleder.

Funktionstillæg for yngre læger

Forhåndsaftaler er lokale lønaftaler og bruges primært i regionerne. Tilsvarende lokale lønaftaler i stat og kommune kaldes lokalaftaler, men bruges sjældent.

Find ud af, hvordan du kan se hvilke forhåndsaftaler, der evt. er på din arbejdsplads. 

Lokal løndannelse for yngre læger

Det er tillidsrepræsentanten eller fællestillidsrepræsentanten, der forhandler din og andre yngre lægers løn.

Det meste af din løn er aftalt centralt, men én gang om året er der mulighed for lokallønsforhandling i både stat, kommune og region. Det er også muligt at forhandle løn ved nyansættelse.

Lønforhandling: Hvornår er det muligt og hvem gør det?

Som yngre læge kan det være kompliceret at tjekke, om ens lønseddel er korrekt. Her får du en guide til, hvad du skal være opmærksom på.

Tjek din lønseddel

Tag fat i lønkontoret på din arbejdsplads, hvis du er i tvivl, om din lønseddel er korrekt. Du er også velkommen til at kontakte Yngre Læger, hvis du har brug for rådgivning. 

Kontakt Yngre Lægers rådgivere

Tal med din tillidsrepræsentant eller kontakt Yngre Læger, hvis du har spørgsmål angående løn og tillæg.

Headset ligger på computertastatur

Ring til os på 35 44 85 00

Yngre Lægers telefonrådgivning er åben:

Mandag-torsdag fra kl. 9-16

Fredag fra kl. 9-15