Gå til indhold

TR - noget for dig?

Ønsker du indflydelse og selvudvikling? Så bliv tillidsrepræsentant (TR) for dine yngre læge kolleger.

Formål med at blive TR

Som tillidsrepræsentant:

  • hjælper du dine kolleger og din arbejdsplads med at være mere velfungerende
  • samarbejder du med ledelsen om udvikling af arbejdspladsen
  • hjælper du kollegerne med at forstå deres arbejdsvilkår
  • medvirker du til, at regler overholdes og bidrager til, at overenskomsten bliver fulgt
  • finder du løsninger for kollegaer, der har brug for hjælp i deres arbejdsliv

Styrk dig selv og din fremtidige karriere

I rollen som tillidsrepræsentant opbygger og styrker du en række kompetencer - fx som mødeleder, forhandler og konfliktløser - som du kan bruge både i dit TR-virke og som menneske i øvrigt.

Styrk din viden

De færreste TR’ere har på forhånd haft noget at gøre med overenskomstregler eller andre af de forhold, man kastes ud i som TR. Det skal du ikke lade dig skræmme af.

Som ny TR får du nemlig en grundlæggende TR-uddannelse og bliver klædt på til posten. På TR-kurserne opnår du viden om, hvordan du bruger din overenskomst i hverdagen.

TR-uddannelsen i Yngre Læger

Styrk trivslen på din arbejdsplads

Som TR hjælper du med at finde løsninger på udfordringerne på netop din arbejdsplads. Problemerne kan være mange fx videreuddannelse, bolig, lønseddel, vagthyppighed eller trussel om afskedigelse.

Som TR har du typisk mulighed for at levere den hjælpende hånd, dine kolleger mangler - enten direkte selv eller som bindeled til Yngre Læger.

Umiddelbart kan det måske lyde overvældende, men det er vigtigt at vide, at du ikke kan - eller skal - løse alle problemer på din arbejdsplads.

Og efterhånden som du har været TR i et stykke tid, vil du helt typisk opbygge en række kompetencer, som betyder, at du bliver i stand til at opnå gode løsninger på mange flere udfordringer, end du på forhånd selv troede muligt.

Styrk dit netværk

Som tillidsrepræsentant kommer du til møde andre faglige medspillere. Det gælder både i overlæge- og yngre lægegruppen, men også udenfor den lægelige verden. Lokalt kan det dreje sig om andre faggrupper på hospitalet, som man måske kan have glæde af.

Du er aldrig alene

Er du det mindste i tvivl om noget, er der altid hjælp at hente - enten hos din FTR eller i Yngre Læger.