Gå til indhold

Sådan kan du bruge Instagram

Et visuelt socialt medie.

Instagram er et mobilbaseret socialt medie, hvor interaktionen foregår omkring deling og kommentering af billeder og videoer, typisk af uformelle og positive situationer fra hverdagen. Det startede som et medie for private brugere, men virksomheder og politikere er efterhånden også kommet på Instagram, så man kan i dag også finde profiler med mere professionelt og kommercielt indhold og inden for mange brancher og interesseområder. 

På Instagram kan du både lave opslag, der bliver i dit feed, og stories, der kun vises på din profil i 24 timer.

Også på Instagram skal du være opmærksom på, at du ikke må poste billeder af hverken kolleger eller patienter og pårørende uden konkret samtykke. Læs mere om deling af billeder på sociale medier.

Da Instagram ofte bruges af influencere til markedsføring af produkter, skal du her være særligt opmærksom på reglerne for markedsføring og reklame.

Følg med i dine kollegers lægeliv

Du kan bruge Instagram til at dele fotos af oplevelser fra både dit privat- og arbejdsliv og spejle dig i dine lægekollegers hverdag. Du kan også følge med i fagpolitikeres-, partipolitikeres- eller faglige organisationers aktiviteter, herunder bl.a. Lægeforeningen og Yngre Læger.

Sundhedsformidling i billeder

På Instagram er der meget fokus på sundhed, mad, fitness og krop. Her har du som læge også mulighed for at hæve vidensniveauet blandt dine følgere og andre interesserede i sundhed, som følger med via dine brugte hashtags. Udover at lave dine egne opslag, kan du kommentere på andres og bidrage med din indsigt i sygdom og sundhed. Husk dog altid at gøre det med respekt for den bruger, som du skriver til, og gerne med henvisninger til uddybende viden.

Brug også Instagram til at søge og følge specifikke hashtags om emner, der interesserer dig, f.eks. #sundpol eller #lægeliv. Hashtags udvikler sig hele tiden, så søg videre på Instagram og find de hashtags, der bruges inden for dine interesseområder, lige nu.

Kom i gang med Instagram