Valg til Foreningen af Pensionerede læger i Region Sjælland 2024
Den 15. oktober 2024 var deadline for opstilling af kandidatur til valget i Foreningen af Pensionerede Læger.
Kandidater
Ivan Hvid
Jeg kunne tænke mig at stille op til valget. Jeg er pensioneret professor (Århus fra 1995, Oslo fra 2013-2021), er stadig aktiv med erklæringsarbejde, og indtil for nylig også klinisk i speciallægepraksis (for nylig var 5/9-24). Hvis du vil vide mere, så står jeg til rådighed på tlf. 3160 6576.
Niels Henrik Holländer
Jeg er kandidat fra 1978 og har medvirket til opbygningen af stråleterapien i Næstved til nu acceleratorer. Jeg er onkolog og har netop fået min autorisation forlænget 3 år. Jeg er ansat i Onkologisk Afdeling som speciallæge konsulent 7 timer/uge og leder et stort internationalt forsknings- og innovationsprogram kaldet AMBER (Advanced moddeling og Baltic E Cancer CaRe).
Jeg stillede op ved forrige valg og blev 2. suppleant, men er nu indvalgt i FPL´s bestyrelse, da to medlemmer er udgået. Jeg skal iht. vedtægterne evt. genvælges til trods for at min 2. suppleant positions periode først udløber om 1 år.
Jeg står for hjerte-lunge-redningskurserne i FPL i Region Sjælland.
Sammen med Tue planlægges en række faglige eftermiddagsmøder i 2025 for medlemmerne af FPL i Region Sjælland.
Antonino Caldara
71 år og ortopædkirurg. Jeg har været tillidsmand for yngre læger for mange år siden og tillidsmand for sygehuslægerne i bl.a. Stege i Storstrømsamt.
Herudover har været kasser for Foreningen af Sygehuslæger.
Jeg vil arbejde for:
- Henvisningsret.
- Adgang til SP med mulighed for at se CT/MR/rtg./UL m. fl. (altså ikke nøjes med én beskrivelse).
- Reduktion af kontigent.
- Flere muligheder for at komme på gratis kurser.
Tue Flindt Müller
Motivering for yderligere 2 år som repræsentant for FPL Sjælland i LF’s repræsentantskab. I 2 år som repræsentant for de pensionerede læger i region Sjælland har jeg nu erfaret hvordan man arbejder som pensionistrepræsentant.
Jeg har primært arbejdet som aktiv observatør i lægeforeningen Sjællands bestyrelse. For første gang lavede vi et søjlemøde for FPL’er i forbindelse med LF Sjællands forårsmøde i Ringsted. Der kom 20- 30 medlemmer og I tilkendegav at der var interesse for at vi arrangerede et HLR kursus og forsøgte os med eftermiddagsmøder med fagligt indhold. Der er nu arrangeret HLR kursus i efter året og 2 faglige eftermiddagsmøder efter nytår, som i snart modtager invitationer til. Derudover har jeg forsøgt at støtte vores lokale seniorklubber med nogle administrative ting via LF’s sekretariat. Da flere af os inkl. mig selv stadig er aktive på arbejdsmarkedet som vikarer og deltidskonsulenter, har jeg også taget initiativ til at vi på næste lægemøde vil stille forslag om at vi ændrer navn til: Foreningen af Senior Læger.
Hvis I ønsker jeg skal fortsætte arbejdet med et mere aktivt FPL, så tager jeg gerne 2 år mere.
Lian Ulrich
72 år, oprindelig fra Slagelse, bosiddende i Roskilde de sidste 45 år og pensioneret fra 1/3 2022.
Hvorfor stiller jeg op:
Generelle årsager
Jeg går ind for at man er ”Læge hele livet”.
Bevaring af ordinationsret og mulighed for at yde lægearbejde også efter de 75 år. Det betyder også, mulighed for fortsat uddannelse, men også pligt til dette, hvis man fortsat vil praktisere. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor f.eks. Dagens Medicin’s udmærkede kurser/møder sædvanligvis er gratis for erhvervsaktive læger men ikke for FPL’s medlemmer. Jeg har i mange år deltaget i det årlige kræftmøde – men når man går på pension, er man åbenbart ikke længere en interessant deltager, trods mange års opsparet faglig erfaring og viden. FPL bør arbejde for fortsat mulighed for faglig aktivitet på lige vilkår med erhvervsaktive.
Men FPL skal ikke kun være en faglig organisation. Pensionerede læger har fortsat brug for at kunne mødes med gamle kolleger på social baggrund. Derfor er møder med gode foredrag både om de store folkesygdomme, hvor man som FPL medlem fortsat bliver spurgt om dette og hint af venner og bekendte, men også om emner af almen interesse, f.eks medicinsk historie, ofte et hit blandt FPL medlemmer. Muligheden for at mødes socialt med gamle kolleger med lægefaglig relevans, kan ikke undervurderes.
Regionale årsager:
Sammenlægningen af Region Sjælland og Region Hovedstaden rejser hidtil ukendte muligheder såvel som problemer for dén region jeg er bosiddende i. Lægemanglen i Region Sjælland skal løses, men der skal ikke være ved tvangsflytninger af læger og heller ikke ved at tvinge lægerne fra Region Hovedstaden til deltidsarbejde i Region Sjælland. Der kommer ikke noget godt ud af at tvinge læger fra RH, som er vant til højtspecialiserede indgreb ud en dag om ugen for at udføre simple indgreb pga mangel på kirurger i Region Sjælland, samtidig med det bliver sværere at få de højtspecialiserde indgreb udført på Rigshospitalet. Så må man hellere nedbryde de rigide regionsgrænser og give øget mulighed for behandling af borgere i den nordlige del af R.Sj. kan ske i Region H, fremfor at flytte ptt fra f.eks. Roskilde og Jyllinge til det overbelastede Holbæk sygehus, hvor flere sygehuse i Region H endda ligger nærmere. Samtidig må mulighederne for lægeuddannelse i R.Sj. fortsat forbedres, ligesom arbejdsvilkår i form af bedre tid/aflønning i hårdt belastede praksis.
Hvem er jeg:
Jeg er kandidat fra 1979 og var i mine unge dage fagpolitisk aktiv bl.a som medlem af Amtsreservelægerådet for Vestsjællands Amt i 1980-82 inkl. og formand for dette i 1981 og 82 (herunder også under lægestrejken i maj 1981). Fra 1980 til 84 var jeg medlem af FAYL’s og DADL’s repræsentant skaber som repræsentant for Vestsjællands Amt, Fra 1983 til 86 var jeg medlem af Amtsreservelægerådet for Frederiksborg Amt og samtidig af Voldgiftsretten. Klinisk har jeg arbejdet på Slagelse sygehus de første fire år efter jeg blev kandidat, og derefter på Hillerød og Frederikssund indtil jeg i perioden 1986 til 95 arbejdede i NovoNordisk, det meste af tiden som international medicinsk direktør i divisionen for hormonbehandling af kvinder i overgangsalderen. Jeg kom tilbage til klinikken i 1995 og fik kursusstilling i gynækologi på Nykøbing Falster og Gentofte og fortsatte som afdelingslæge i Gentofte indtil 2003. Fra 2003 var jeg først afdelingslæge og derefter de sidste mange år til 2022 overlæge på Gynækologisk afdeling på Rigshospitalet.
Videnskabeligt har jeg publiceret over 30 artikler i peer-reviewed tidsskrifter plus en del populærvidenskabelige. Jeg har Universitetets guldmedalje og har holdt over 100 foredrag ved mere end 50 internationale konferencer og ofte været chairman. Jeg har været aktiv i mange gynækologiskeguideline grupper og i en periode været udpeget af DSOG som ekspert i Institut for Rationel Farmakoterapi.
Jette Nielsen
Jeg vil gerne stille op til FPL valg i Region Sjælland.
Jeg er speciallæge i arbejdsmedicin, ph.d. Jeg gik på pension i 2017 som 70 årig og har nydt, at der blev mere plads til børnebørn og heste og min mand Poul Erik. Jeg har lang erfaring med arbejdet i Lægeforeningen i Region Sjælland: Som reservelægerådsformand, amtsreservelægerådet, Lægekredsforeningens bestyrelse og Uddannelsesudvalg i Vestsjællands Amt. Fra 2002 var jeg formand for Sundhedsudvalget og fra 2007 medlem af bestyrelsen i Lægeforeningen Region Sjælland, hvor jeg var formand fra 2010-2016.
Siden 2017 har jeg været medlem af Seniorlægerne i Vestsjællands bestyrelse og fra 2021 har jeg været formand (seniorlaegerne.dk). Vi støtter op om seniorlægernes muligheder for at mødes og arrangerer kulturelle og sociale events. Jeg synes det er dejligt livsbekræftende at mødes på tværs af faggrænser og kulturelle arrangementer. Vi skal desuden huske, at når vi går på pension bliver vores samlever oftest vores nærmeste arbejdsfælle, så selvfølgelig skal de kunne være med, når det er relevant. Jeg stiller op til valget i FPL i Region Sjælland for at være med til at fremme og udvikle forholdene/ mulighederne for seniorlægerne både fagligt og socialt.