Gå til indhold

Nyhedsbrev 20/2023

Nyhedsbrev 25. oktober 2023

FAS og Yngre Læger indgår aftale om lægevagt om natten i Vestdanmark

En ny aftale mellem FAS, Yngre Læger og de tre vestdanske regioner sikrer, at vilkårene er på plads, når Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland til næste år overtager driften af lægevagten om natten.

Aftalen er indgået, efter at PLO ønskede at komme ud af ansvaret for driften af lægevagten i tidsrummet 23.00-08.00 i de tre regioner. Med aftalen bliver arbejdet i lægevagten om natten fremover timelønnet i stedet for som tidligere per konsultation.

Læs mere her

Ny kampagne: Fjern ikke-lægeligt arbejde og få tid og arbejdsglæde

Overlægeforeningens arbejdsmiljøudvalg lancerer nu en ny kampagne, som sætter fokus på at fjerne ikke-lægeligt arbejde. Det fortalte formand for udvalget, Bjarne Rønde Kristensen, på repræsentantskabsmødet den 7. oktober. 

”Første element er en undersøgelse, som er offentliggjort og ligger på hjemmesiden. Den viser, at 59 pct af overlægerne løser overflødige opgaver, og 76 pct. løser opgaver, andre faggrupper kan løse. Næste element er en opfordring til lokalt at diskutere, om man på den enkelte arbejdsplads bruger overlægernes tid og kompetencer klogt. Vi håber, at mange vil tage diskussionen lokalt og dele konkrete ideer eller erfaringer med at begrænse ikke-lægeligt arbejde med os ved at skrive til arbejdsmiljo.fas@dadl.dk"

Satirisk tegning af Lars Andersen der stiller spørgsmålet "bruger vi overlægernes tid klogt?".
Tegning: Lars Andersen

Arbejdsmiljøudvalget har lavet dette kittelkort, som kan være med til at starte debatten om ikke-lægeligt arbejde. Kittelkortet kan bestilles på arbejdsmiljo.fas@dadl.dk

Er du ny overlæge eller kommende overlæge? 

Så kan du med fordel orientere dig på Overlægeforeningens hjemmeside: 'Velkommen til Overlægeforeningen', hvor vi har samlet alle de informationer, du har brug for som ny overlæge eller hvis du overvejer at søge en stilling som overlæge.

Læs mere her