Gå til indhold

Nyhedsbrev 4/2023

Nyhedsbrev 14. marts 2023

Ny analyse: Sådan styrker vi rekruttering og fastholdelse af læger i psykiatrien

Regionerne kan styrke rekruttering og fastholdelse af overlæger i psykiatrien ved at sikre bedre ledelse og bedre mulighed for, at lægerne kan bruge hele deres faglighed i behandlingen af patienterne. Det viser en ny analyse, som to specialister i kvalitative undersøgelser har gennemført for Overlægeforeningen.

Her går det godt med ligestillingen

47 procent af de overenskomstansatte overlæger i regionerne er kvinder, og lønforskellen mellem kønnene er under fire procent. Ligestillingen trives således blandt de lægelige ledere, og det er godt for både patienter og arbejdsmiljø, siger Overlægeforeningens formand Susanne Wammen.

Få indflydelse på OK24

Du kan få indflydelse på forberedelsen af overenskomstforhandlingerne ved at deltage i allerede planlagte møder med forhandlingsdelegationen.  Er der ikke planlagt møde i nærheden af dig - kan du invitere forhandlingsdelegationen på besøg ved at sende en mail til OK24.fas@dadl.dk (Det er ikke længere muligt at sende forslag ind)
Du kan også få indflydelse ved at sende et forslag til krav til samme email adresse, så indgår det i drøftelserne af, hvilke krav Overlægeforeningen skal prioritere.

Repræsentantskabsmøde i Overlægeforeningen forår 2023

Overlægeforeningens ordinære forårsrepræsentantskabsmøde finder sted torsdag den 11. maj 2023 kl. 10.00 til ca. 16.00 på Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding.
Mødet er åbent for alle medlemmer af Overlægeforeningen.
Ønsker du at deltage som ordinært medlem i repræsentantskabsmødet - så send en mail til lu.fas@dadl.dk

Ugens spørgsmål

  • Jeg har ikke holdt mine feriefridage fra 2022 endnu (6. ferieuge). Hvilke muligheder har jeg?

Se svaret her