Gå til indhold

Speciallægeundersøgelsen 2023

Her kan du læse mere om speciallægeundersøgelse. Den fokuserer på speciallægers karriereplaner og ønsker, samt MUS og efteruddannelse.

Yngre Læger har i januar 2023 sat særlig fokus på speciallægerne gennem en undersøgelse af speciallægernes karriereønsker og deres efteruddannelse.

Speciallægers karriereplaner og ønsker

1299 speciallæger deltog og undersøgelsen belyser en række udfordringer hos speciallægerne. Et stort flertal af de speciallæger – nemlig 64% - ønsker på sigt at blive overlæger. Og kan det ikke lade sig gøre, overvejer mange at skifte det offentlige sundhedsvæsen ud med det private.

Yngre Læger frygter for konsekvenserne, hvis ikke arbejdsgiverne bliver mere visionære i forhold til speciallægers karrieremuligheder og ønsker.

Speciallægernes karriereplaner og ønsker

Læs Yngre Lægers rapport 'Speciallægernes karriereplaner og ønsker' her:

Speciallægernes karriereplaner og ønsker (PDF)

 eller pressemeddelelsen her:

Pressemeddelelse

 

Læs også artiklen fra Ugeskriftet.dk her:

Artikel: Hvis man ikke kan blive overlæge, så...

Jeg synes, at arbejdsgiverne har forsømt at udvikle afdelingslægestillingen. Hvis de ønsker, at den skal være en slutstilling for flere speciallæger, så siger det sig selv, at indholdet og mulighederne i stillingen skal udvikles, så den matcher det, man som speciallæge ønsker – også i et langt perspektiv.

Helga Schultz, forperson i Yngre Læger

MUS og efteruddannelse

40 % af afdelingslægerne har ikke afholdt MUS med deres leder det seneste år, 78 % af afdelingslægerne har ikke brugt deres 10 efteruddannelsesdage sidste år.

MUS og efteruddannelse

Læs Yngre Lægers rapport 'Afdelingslægers efteruddannelse' her:

Afdelingslægers efteruddannelse (PDF)

eller Yngre Lægers artikel 'Speciallæger får for lidt i efteruddannelse': 

Speciallæger får for lidt i efteruddannelse

 

Læs også artiklen fra Dagens Medicin her:

Artikel: Læger får ikke den efteruddannelse, de har krav på

Afdelingslæger og ledelse

Se også rapporten baseret på undersøgelsen af afdelingslægers ønsker til og mulighed for lægelig ledelse samt mulige barrierer i deres ledelsesmæssige udvikling. Undersøgelsen er et projektsamarbejde mellem Region Nordjylland og Yngre Læger.

Afdelingslæger og ledelse (PDF)