Gå til indhold

Artikler af relevans for FPL

Her på siden kan du finde udvalgte videnskabelige artikler af relevans for FPL. Artiklerne er udvalgt af FPL's bestyrelse med det formål at dele viden og vedligeholde den lægefaglige interesse og nysgerrighed. Artiklerne vil være inden for alle specialer og udvælges efter nyhedsinteresse.

Har du en idé til en artikel, der kan ligge her på siden, kan du kontakte FPL's bestyrelse.

Artikler

Artikel om medicinering af beboere på plejehjem.

I Sundhedssektoren anvendes Knowledge Translation (KT) for at sikre at programmer og praksis fra Sundhedsstyrelsen, og lægefaglige- og andre organisationer medfører forbedret sundhed. KT er således en metode til oversættelse af faktuel viden. 
Intelligence Knowledge Translation (IKT) integrerer derimod denne allerede tilstedeværende, anbefalede viden om sundhed tilbage og ind i forskningen via brugerne (læger, farmakonomer, sygeplejersker, SOSU - og SOSA assistenter). Derved kan IKT muligvis ændre eksisterende viden og brug igennem processen og derved skabe ny og bedre "Sundhed" via en aktiv deltagelse af beslutningstagerne det pågældende sted. Forholdene på et plejhjem kan ikke direkte sammenlignes med et sygehus eller en almen praksis.
Problemerne belyses grundigt i Marie H. Juhl´s artikel (på engelsk):

Safe Medication of Elderly Through Development and Evaluation of an Intervention (SAME): Protocol for a Fully Integrated Mixed Methods Study with Co-creative Approach