Gå til indhold

Nyhedsbrev 8/2023

Nyhedsbrev 3. maj 2023

Regionerne skal lytte til medarbejderne og tage ansvar for prioritering, hvis vi skal undgå nye skandaler

”Det er en naturlig reaktion at kræve ansvaret placeret, men man løser ikke kriser som denne alene ved at afskedige folk. Det grundlæggende problem er mangel på ressourcer og mangel på medarbejdere. Der er ikke personale nok til at behandle alle patienter til tiden, og der er ikke blevet afsat penge til at sende patienter til udlandet. Det misforhold ændrer afskedigelserne intet ved,” siger Susanne Wammen i en kommentar til sagen fra AUH. 

Tak for alle jeres svar om arbejdsvilkår

39% af alle medlemmer i Overlægeforeningen har svaret på vores arbejdsvilkårsundersøgelse. Det er lidt flere end i 2020, hvor 35% svarede. Dermed giver undersøgelsen et solidt indblik i arbejdsvilkårene for overlæger, som Overlægeforeningen kan bruge i arbejdet for at sikre ordentlige vilkår, når vi forhandler overenskomst og i dialog med arbejdsgivere, presse og beslutningstagere.

Bestyrelsen og arbejdsmiljøudvalget vil nu arbejde videre med tallene. Her et par:

  • 39% af medlemmerne i Overlægeforeningen har svaret på undersøgelsen
  • 52% af besvarelserne er fra kvinder – 48% fra mænd
  • 82% af alle overlæger oplever, at arbejdet er blevet mere krævende de senere år
  • 87% af alle overlæger er tilfreds eller meget tilfreds med arbejdet taget alt i betragtning

 Feriegodtgørelse i stedet for ferie med løn?

Som regionalt ansat har du ret til at vælge at holde ferie med ferieferiegodtgørelse med 12 % af lønnen, i stedet for ferie med løn og særlig feriegodtgørelse. 

Ønsker du at gøre brug af muligheden for at få udbetalt feriegodtgørelse frem for ferie med løn, skal du meddele det til din arbejdsgiver inden udgangen af august måned, da optjeningsåret løber fra 1. september.