Gå til indhold

Nyhedsbrev 21/2023

Nyhedsbrev 7. november 2023

OK24: AC forhandler lønrammen - Målet er at sikre reallønnen

Akademikerne (AC), som Yngre Læger og Overlægeforeningen/FAS er en del af, vil ved dette års overenskomstforhandlinger selv forhandle med arbejdsgiverne om lønrammen. Målet er at sikre reallønnen for alle offentligt ansatte akademikere, blandt andet lægerne. Akademikerne og de øvrige forbund i Forhandlingsfællesskabet vil dermed ikke stille med fælles lønkrav ved denne overenskomstforhandling.

Læs mere her

Få nyheder på sundhedsområdet i 2030 planen

Regeringen har i dag præsenteret sin 2030 plan, som umiddelbart ikke indeholder meget nyt i forhold til sundhedsområdet. Det gør måske ikke så meget, hvis fokus er på at gennemføre de store planer, som allerede er meldt ud og gerne sætte tempo på, siger Overlægeforeningens formand Susanne Wammen.

Læs mere her

Debat om prioritering og et kig ind i fremtidens sundhedsvæsen

Se eller gense debat om prioritering og fremtidens sundhedsvæsen, som Overlægeforeningen på Rigshospitalet afholdt i slutningen af oktober. Blandt budskaberne er:

  • Manglen på medarbejdere og et kraftigt voksende behov for diagnostik og behandling betyder, at sundhedsvæsenet skal indrettes på en ny måde.
  • Langt flere opgaver skal løses af de praktiserende læger, kommunerne og de praktiserende speciallæger i det nære sundhedsvæsen.
  • Pas på med at have for store forventninger til strukturændringer.
  • Giv fagfolkene på hospitalerne bedre incitamenter og opbakning til at vælge de undersøgelser og behandlinger fra, som ikke giver reel værdi for patienterne.

Hør debatten her

Ugens spørgsmål

Hvornår optjener jeg seniordage for at gå i tilstedeværelsesvagt, når jeg er fyldt 60 år?

Se svaret her