Valg i PLO-Syddanmark
I år er der valg til PLO's repræsentantskab og til PLO-Syddanmarks bestyrelse.
På denne side kan de syddanske medlemmer finde oplysninger om valget.
Valghandlingen starter den 25. november 2024 og slutter den 9. december kl. 12.00. Når valget er afsluttet, vil PLO-Syddanmark's bestyrelse konstituere sig den 10. december 2024. Den nye bestyrelse tiltræder den 1. januar 2025.
Overvej at stille op - der er brug for alle kræfter
Går du i overvejelser om at stille op, kan du med fordel læse denne side, der fortæller, hvad arbejdet indebærer.
Hvis du ønsker at stille op, skal du udfylde et selvdeklareringsskema, som efterfølgende fremsendes til PLO-Syddanmark@dadl.dk - opstillingsfristen er den 4. november kl. 12.00.
Der holdes medlemsmøde den 5. november 2024, hvor opstillede kandidater kan præsentere sig.
Der er ingen begrænsning i, hvor mange gange man kan stille op til valg. Der er alene funktionstidsbegrænsning for formanden for PLO-R, der maksimalt kan være formand i seks år.
Læs om hvordan Sys Melchiors har indflydelse
på vilkårene i Almen Praksis
Jeg meldte mig første gang, fordi jeg følte, at der manglede en bro fra uddannelsen af de unge læger og ind i PLO.
I en lægedækningstruet hverdag oplevede jeg, at nogle ting var meget sat i kasser og føltes meget rigide. Jeg havde derfor et behov for at se, om man kunne være med til at påvirke tingene.
Jeg har været praktiserende læge siden 2008 og siden 2016 sololæge i Vejen - samtidig har jeg været uddannelseskoordinator siden 2012 for området i den vestlige del af Region Syddanmark.
De sidste 3 år har jeg været en del af PLO-Syddanmarks bestyrelse.
Som en del af den vestlige del af regionen har det også været meget vigtigt at få de studerende ud at se almen praksis tidligt under deres uddannelse.
Så det er derfor en stor glæde, at det trods alt lykkes at få de studerendes klinikophold fordoblet fra 2 til nu 4 uger.
Det er blevet besluttet, at vi fremadrettet skal optage 20 flere studerende, og jeg håber, at der åbnes for, at de studerende i Esbjerg også kan få det, der hedder stamafdeling ude i almen praksis.
Jeg sidder med i Vagtudvalget - og det har været hektiske 3 år.
Vi er ikke længere sat til at dække nattevagter. Vi har fortsat en frivillig vagt og i skrivende stund, er det også gratis at være vagtfri.
Vi forsøger på meget retfærdigvis at lede og fordele vagter således, at alle praktiserende læger og borgere i Region Syddanmark får den bedste behandling på den mest optimale måde, når vores egne praksis er lukket.
Samtidig sidder jeg med i Sydvestjysk Sundhedsklynge på politisk og fagligt/strategisk niveau, som udover PLO består af kommunerne i mit område, hvor borgmestre og kommunaldirektører sidder sammen med sygehus - i dette tilfælde Esbjerg sygehus, psykiatrien og regionen.
Her taler vi om, hvordan vi gennem samarbejde kan give mest sundhed til borgerne ved at hjælpe hinanden på tværs af kommunegrænser samt mellem primær- og sekundærsektoren.
Jeg er meget glad for livet i almen praksis og vil værne om at bevare selvstændighed, frihed og økonomiske rammer.
Med fortsatte muligheder for udvikling af vores speciale sikrer vi, at det forbliver et attraktivt valg for kommende unge kolleger.
Jeg synes, at arbejdet i bestyrelsen er spændende - og jeg ville opfordre alle med lidt ekstra tid i kalenderen til at stille op.