Gå til indhold

Nyhedsbrev 13/2024

Overlægeforeningens nyhedsbrev udsendt 11. juni 2024

Læger tager godt imod Sundhedsstrukturmodeller: Positivt udgangspunkt for styrket sundhedsvæsen

Sundhedsstrukturkommissionen har netop præsenteret sin længe ventede rapport med forskellige modeller til en ny sundhedsstruktur. De bliver hilst velkomne af formændene for Lægeforeningen, Foreningen af Speciallæger, Yngre Læger og PLO. 

"Jeg er især glad for retningen i de seks anbefalinger fra kommissionen. De bliver vigtige uanset model. Det gælder ikke mindst styrkelse af det nære sundhedsvæsen og samspillet med sygehusenes specialiserede ekspertise og behandling,” siger formanden for FAS og Overlægeforeningen, Susanne Wammen.

Se fælles pressemeddelelse her

Fra 1. juli skal du registrere arbejdstid

Den 1. juli træder den ny arbejdstidslov i kraft. Den betyder, at lønmodtagere nu skal registrere arbejdstid. Selvom der kun er få uger til, har regionerne ikke informeret om, hvordan registreringen konkret skal ske på sygehusene. Det er under al kritik, siger Overlægeforeningens formand.  

Læs mere her

Resultatet af repræsentantskabsvalget 2024

Her kan du se, hvem der er valgt som  repæsentant i din region for de næste to år. Du kan også se stemmedeltagelsen for din region. 

Alle valgte repræsentanter og suppleanter har mandag den 10. juni  modtaget en velkomstmail sammen med valgresultatet. 

Se resultatet her

Konference: Ledelse af forandringer

At stå i spidsen for forandringer er en stor del af lægers ledelsesopgave. Det handler om at træffe valg om prioriteringer og omstruktureringer, og om hvordan de forankres bedst i organisationen og hos medarbejderne.

Overlægeforeningens ledelseskonference tager udgangspunkt i, hvordan du som lægelig leder kan agere i de mange forandringer.

Konferencen er for ledende overlæger og cheflæger. Den er gratis for medlemmer og foregår mandag den 16. september 2024 i København.

Klik her for tilmelding