Gå til indhold

Nyhedsbrev 18/2023

Nyhedsbrev 5. oktober 2023

Rapport om patientsikkerhed bekræfter års advarsler

Det vakte bestyrtelse, da en ny rapport fra Region Midtjylland viste, at hospitalerne i regionen er så pressede, at patientsikkerheden kan være i fare. Men det mest overraskende er, at politikerne er overraskede, lød budskabet fra Overlægeforeningens formand Susanne Wammen og næstformand Niels Juul. For det er præcis det, Overlægeforeningen og andre organisationer har advaret om i årevis.

Overlægerne vil faktisk gerne blive lidt længere

Dennis Bigler er en af de mange overlæger, der arbejder ud over pensionsalderen – præcis som Robusthedskommissionen ønsker sig. Men det kræver fleksibilitet og et godt arbejdsmiljø, hvis de skal blive på pinden, viser ny undersøgelse fra Overlægeforeningen.

Læs artiklen i Ugeskriftet her

Halvdelen af overlægerne ønsker at blive til efter de 68 år

24 procent af overlægerne, de ledende overlæger og cheflægerne forventer at gå på pension som 68 eller 69-årig, og hele 29 procent ønsker at blive i jobbet senere end 69 år.
Dyk ned i tallene fra seneste delrapport fra Overlægeforeningens Arbejdsvilkårsundersøgelse og se, hvordan ønsker til pension fordeler sig på specialer, alder, region og stilling.

Se tallene her