Gå til indhold

Nyhedsbrev 2/2024

Nyhedsbrev 23. januar 2024

Hver femte overlæge arbejder mere end 50 timer om ugen – ny lov sætter loft på 48 timer

Overlæger, ledende overlæger og cheflæger arbejder i gennemsnit 44,2 timer om ugen, og cirka hver femte arbejder mere end 50 timer. Det viser en ny undersøgelse fra Overlægeforeningen.  Folketinget har i dag  vedtaget en lovændring, som skal sikre en maksimal arbejdstid på 48 timer om ugen for alle lønmodtagere.

Læs mere her

Husk valget til Lægernes Pension - din stemme er vigtig

I Lægernes Pension er det lægerne selv, der bestemmer. Og uanset om du synes, at pensionsalderen er langt væk eller tæt på, vil jeg opfordre dig til at stemme til valget til Lægernes Pension, der netop er indledt. For pensionen er vigtig for os alle i Overlægeforeningen/FAS, og det har stor betydning, hvordan vores pensionskasse forvalter vores penge.

Ved afstemningen fra 19. januar til 7. februar kl. 12.00 kan du være med til at beslutte, hvem der skal varetage dine interesser i Lægernes Pension. På den måde er du med til at sikre, at du har en god pensionsordning, der passer til dine behov.

Overlægeforeningen/FAS bakker sammen med de andre forhandlingsberettigede organisationer op om Lægeforeningens liste, hvor kandidaterne stiller op på et fælles valggrundlag.

Lægeforeningens liste fokuserer ikke på ét enkelt isoleret aspekt. Den arbejder for høje, langsigtede afkast til medlemmerne kombineret med respekt for menneskerettigheder, miljø, klima og antikorruption. Lægeforeningens liste går ind for ligestilling og er imod diskrimination af enhver art, også på pensionsområdet.

Lægernes Pension har sendt mail med information om valget ud omkring 19. januar. Her finder du link til selve valghandlingen og en oversigt over alle lister og kandidater samt deres valggrundlag. Der er ligeledes link til valgsiden nedenfor.

Jeg håber, at du vil deltage i valget, og at du stemmer på en af kandidaterne på Lægeforeningens liste.

Du skal afgive din stemme senest 7. februar 2024 kl. 12.00.

Susanne Wammen, formand for FAS og Overlægeforeningen

Farvel til store bededag – goddag til nyt tillæg 

I 2024 har vi en helligdag mindre. Det betyder, at din arbejdstid bliver forhøjet, og det skal du ifølge loven have en økonomisk kompensation for. Som ansat i regionerne vil din samlede årsløn derfor stige med 0,45 %, som du vil få udbetalt som et månedligt tillæg.

Læs mere her