Gå til indhold

Nyhedsbrev 5/2024

Udsendt 22. februar 2024

OK24 - Forhandlingerne fortsætter

"Vi er stadig langt fra mål, men vi arbejder hårdt for at få en aftale, der både sikrer det enkelte medlem gode og ordentlige vilkår og samtidig sikrer, at vi som overlæger bidrager bedst muligt til, at alle patienter i hele landet får behandling af høj kvalitet".

Sådan siger formand for Overlægeforeningen Susanne Wammen (th), efter hun i går var til forhandlinger hos Danske Regioner om overlægernes overenskomst sammen med næstformand Niels Juul og bestyrelsesmedlem Britta Ørnfelt Lund.
Ifølge den oprindelige plan skulle forhandlingerne have været afsluttet nu, men de er blevet udskudt og forlænget. Det gælder både aftalen mellem Danske Regioner og Akademikerne, der omhandler forhold for alle akademiske medarbejdere på det regionale område og aftalen mellem regionerne og Overlægeforeningen/FAS, der handler om de specifikke aftaler kun for overlægegruppen.
Den 20. februar indgik Regionerne og Forhandlingsfællesskabet en aftale, der gælder for alle ansatte på det regionale område, der ikke er med i hovedorganisationen Akademikerne.

Læs mere om OK24 her

Trusler og vold i psykiatrien bidrager til afvandring af personale

42 procent af speciallægerne i voksenpsykiatrien har været udsat for trusler eller truende adfærd inden for de seneste 12 måneder. Fem procent er blevet overfaldet på arbejdet, og ved mere end halvdelen af overfaldene har der været brugt våben.

Se også: Flere speciallæger forlader den offentlige psykiatri

Læs pressemeddelelsen her

Stil op til repræsentantskabet

Vil du være med til at beslutte, hvilken politik Overlægeforeningen skal føre, og hvilke mærkesager der skal prioriteres? Vil du mødes med repræsentanter fra hele landet for at diskutere overlægers vilkår, sundhedsvæsenets fremtid og Overlægeforeningens arbejde og medlemsdemokrati? Så overvej allerede nu at stille op til valg til repræsentantskabet, som gennemføres i første halvår 2024.

Ugens spørgsmål

Kan jeg få en fratrædelsesaftale, hvis jeg selv ønsker at forlade mit job som overlæge?

Se svaret her