Gå til indhold

Karriere: Hvad er dit næste skridt?

Alle læger har gang i en karriere. Måske er du på barsel, overvejer at drosle ned, søge nye muligheder, købe dig ind i en praksis – eller måske er du lige startet i KBU. Der kan altid opstå udfordringer i dit arbejdsliv, som du ønsker at få sparring på, og her kan du som medlem finde hjælp hos Lægeforeningen.

Hvilken vej skal jeg gå?

Karriereplanlægning handler om at træffe bevidste valg: at vide hvad du er god til, og hvor du gerne vil hen. Så kan du bedre gribe de chancer og muligheder, som opstår undervejs. Også selvom de ikke er planlagte. Karriereplanlægning handler netop IKKE om at have en fasttømret, ufravigelig plan. 

Helhedsorienteret tilgang

Når vi arbejder med karriereudvikling og karrieresamtaler, sker det inden for det moderne karrierebegreb, som er helhedsorienteret, fordi det omfatter: arbejdslivet, familielivet og én selv. 

Den grundlæggende antagelse er, at du ikke kan se på dit arbejdsliv isoleret, men at alle tre faktorer skal være i balance, for at du fungerer godt på arbejdsmarkedet. Karriere handler nemlig ikke blot om at stige i graderne og få mere indflydelse - det kan være én karrievej ud af flere mulige. 

Karriere dækker meget bredt - alle har gang i en karriere - og karriereplanlægning handler f.eks. om, hvornår og hvordan du skruer ned eller op for arbejdslivet. Eller det handler om at finde dine egne styrker og se, hvordan de matcher de jobmuligheder og de specialer, der findes.