Gå til indhold

Nyhedsbrev 24/2023

Udsendt 12. december 2023

Vigtig med fair og hurtig efterforskning af kræftsag

Statsadvokaten i Viborg har besluttet, at sagen fra mave- og tarmkirurgisk afdeling på AUH nu skal efterforskes. For Overlægeforeningen er det afgørende, at efterforskningen sker på en fair og retfærdig måde – meget gerne indenfor en overskuelig tidshorisont. Overlægeforeningen er også klar med rådgivning og eventuel hjælp til advokatbistand, hvis medlemmer bliver berørte.

Læs mere her

Lægelige direktører: Lægerne på vores sygehuse skal tage ansvaret for prioritering tilbage

"Som lægelige direktører vil vi arbejde for, at lægerne kan bringe deres faglighed i spil og sikre, at de patienter, der har størst behov, prioriteres højest. F.eks. ved at afvikle unødvendige undersøgelser og behandlinger". Sådan skriver bestyrelsen for Foreningen af Lægelige Chefer i Danmark (FLCD) i en kronik i Ugeskrift for Læger.

Læs mere her

Overlægeforeningens input til Sundhedsstrukturkommissionen

Overlægeforeningens bestyrelse havde den 6. december besøg af medlem af Sundhedsstrukturkommissionen Dorthe Crüger for at drøfte fremtidens sundhedsvæsen. Drøftelsen tog bl.a. udgangspunkt i Overlægeforeningens input til kommissionen om, hvordan overlæger som faglige eksperter og ledere bedst kan bidrage til fremtidens sundhedsvæsen og et input fra Overlægeforeningen og de øvrige organisationer i Sygehussamarbejdet om at undgå øget ulighed som følge af øget privatisering.