Gå til indhold

Sådan kan du bruge Facebook

Facebook er det største onlinebaserede sociale medie i verden med over 2 milliarder brugere. Facebook er også det mest dominerende sociale medie i Danmark med over 3 millioner brugere. På Facebook kan du lave opslag med tekst, billeder, links og video. Du kan også bruge stories-funktionen, hvor indholdet kun er tilgængeligt på din profil i 24 timer. 

Få faglige input

Du kan bruge Facebook til at finde og dele de utallige fagrelevante artikler og publikationer, der ligger tilgængeligt på internettet. Du kan enten dele og debattere artiklerne med dine Facebook-venner eller i forskellige grupper, der enten er åbne for alle, eller som defineres som lukkede og kræver, at du bliver optaget. I sådanne fora kan du f.eks. dele din lægefaglige viden med andre læger.

Selvom du debatterer i grupper, der defineres som lukkede, skal du altid huske din tavshedspligtden respektfulde tonereglerne for deling af billeder og markedsføring, som er beskrevet i guiden her.

Hæv vidensniveauet og afliv sundhedsmyterne i debatten

På Facebook er der mange debatter om sygdom og sundhed. Disse debatter indeholder til tider indlæg med anbefalinger af diverse behandlinger, som der ikke er videnskabeligt belæg for. I disse debatter har du som læge mulighed for at hæve vidensniveauet og påvirke debatten i en saglig retning ved at dele ud af den lægefaglige viden, du har. Du kan evt. linke til artikler eller hjemmesider til uddybende information. På denne måde kan du nå ud til et stort publikum via de sociale medier og på en konstruktiv måde være med til at udbrede kendskabet til værdien af den evidensbaserede metode inden for lægevidenskaben. 

Følg med i fag- og sundhedspolitik 

Du kan bruge Facebook til at følge med i fag- og sundhedspolitik ved at følge politikere og politiske partier, foreninger, institutioner og organisationer, der har noget på hjerte inden for læge-og standspolitik eller sundhedspolitik. 

Følg aktiviteter i realtid og få udbytte af konferencer

Det kan være relevant at bruge Facebook, hvis du deltager i lægefaglige konferencer eller undervisning, da der ofte kommunikeres om disse i en relevant gruppe. På denne måde kan du udvide dit udbytte af undervisningen eller konferencen og deltage i den efterfølgende dialog.

Nogle gange er det også muligt at følge livestreaming af relevante aktiviteter på Facebook fra f.eks. konferencer og forskellige undervisningssammenhænge. Lægeforeningen bruger også livestreaming via Facebook under det årlige Lægemøde, hvor interesserede kan følge med i politiske taler og debatter. 

Kom i gang med Facebook