Gå til indhold

Overlægeforeningens nyhedsbrev 5. december 2023

Nyhedsbrev 5. december 2023

Trepart vil mest påvirke overlæger indirekte og på sigt

Den 4. december indgik regeringen, fagbevægelsen og de offentlige arbejdsgivere i kommuner og regioner trepartsaftale om lønstigninger til udvalgte offentlige grupper.
Her fortæller Overlægeforeningens formand, Susanne Wammen, hvordan aftalen vil påvirke dig som overlæge.

Læs mere her

Stream Sundhedsstrukturkommissionens topmøde 8. december 

Om få måneder skal Sundhedsstrukturkommissionen aflægge sin rapport, som skal beskrive forskellige modeller, som sundhedsvæsenet kan indrettes på. Allerede på fredag holder kommissionen topmøde med debatter, oplæg og workshops om bl.a. sundhedsvæsenets udfordringer, inspiration fra udlandet, fælles digitale løsninger, organisering af den samlede psykiatri, geografisk ulighed i sundhed og lægedækning samt flytning af flere opgaver til det nære sundhedsvæsen.

Se program og find link til live streaming her

Vilkår for seniorer

Dagens Medicin sætter fokus på læger, der ønsker fortsat at arbejde efter pensionsalderen og har bl.a. talt med Overlægeforeningens formand Susanne Wammen. Hun peger på arbejdsmiljø, anerkendelse og gode seniorvilkår som afgørende for at fastholde seniorer overlæger.

Læs mere her

Pension eller løn?

Du råder selv over den del af pensionsbidraget, som ligger udover 15 pct. af lønnen. 
I overenskomster og aftaler for overlæger er der aftalt pensionsbidrag til Lægernes Pension, men du kan vælge at hele eller dele af pensionsbidraget over 15 pct. udbetales som løn.

Læs mere her