Gå til indhold

Din rolle i forhold til overenskomsten

Som FTR er din rolle primært at være sparringspartner for og rådgive TR. Få overblik over de mest almindelige emner i overenskomsten samt forslag til, hvordan du griber din rolle som FTR an.

Som FTR på hospitalet vil du opleve, at dine TR-kolleger får brug for råd og vejledning omkring forståelse af overenskomsten, og om overenskomsten overholdes. Det er TR’s opgave at holde øje med, at overenskomsten overholdes. Især når det handler om arbejdstilrettelæggelsen.

Det er vigtigt, at du som FTR har fingeren på pulsen i forhold til, hvordan det går på de enkelte afdelinger. Den viden får du på Yngre Lægemøderne, hvor TR skal møde op og ved at have punktet 'Runde fra afdelingerne' på dagsordenen.

Det forventes ikke, at du skal kende overenskomsten og fortolkningen i detaljer, når du sparrer med eller rådgiver TR. Den viden findes i Yngre Lægers sekretariat, men du skal kunne identificere problemerne, så du kan få råd hos Yngre Læger.

Hvis TR ikke selv kan løse problemet med den anden part, træder du ind og tager over i sagen og bliver den aktive repræsentant for Yngre Læger.

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte Yngre Lægers sekretariat for råd og vejledning på telefon 35 44 85 00